O nama


Picerija „Nuovo Palazzo Bianco” već 10 godina svog postojanja gaji poseban i nesvakidašnji koncept pripreme testa, pristupa i odnosa prema hrani. Naša kuhinja pripada najvećim delom krajnjem jugu Italije i najbliža je njihovim gastronomskim navikama.

Nešto čime se ponosimo i što nas jako izdvaja od svih je pica testo. Ono je simbioza za 6 vrsta brašna sa ovih prostora. Testo se mesi prvo u velikom prohrom mikseru, a potom se sve ostalo radi isključivo rukama, bez korišćenja bilo kakvih sprava i luminatora za testo.

Pice se peku na krupnoj morskoj soli koju posipamo po debelom šamotu, kratko, na višoj temperaturi nego igde. Sve vrste suhomesnatih proizvoda proverenog su kvaliteta i od proizvođača su iz naše zemlje, parmezan „Grana Padano”, testeninu, suvi kvasac, „balzamico” sirće, maslinovo ulje dobijamo direktno od uvoznika iz Italije.

 

Najveća osobenost ove kuhinje je to što u našoj bašti uzgajamo oko 50 vrsta začinskog, aromatičnog i lekovitog bilja, koje ima izrazito blagotvorno dejstvo na naše organe za varenje, cirkulaciju, nervni sistem, metabolizam uopste, a sva vaša čula stimuliše do najviših granica. U bašti gajimo s posebnom pažnjom i 15-tak vrsta najljućih paprika na planeti iz Južne Amerike i Azije, ljutine preko 500.000 skolvila, što ih čini jako lekovitim.

Veliki su izazov svima koji vole ljuto, a voljni su da pomere svoje granice. Sve što je posađeno u bašti je garantovano tretirano na najprirodniji način bez ikakvih herbicida. Sve kulture su đubrene lumbrihumusom, a folijarno tečnim humusom, zemlja se cele zime đubri presnim ostacima povrća, ljuskama jajeta, delovima kvasca, kako bi nas nagradila najzdravijim i najčistijim proizvodima.

Ponekad umemo da pomislimo kako ipak ne može biti baš sve kao u Italiji...tačno, može biti i bolje! Uz veliku zahvalnost što ste stigli do kraja teksta, daćemo sve od sebe da Vam naša picerija ne ostane samo u lepom sećanju, već postane jedna od boljih navika.

 

 

S velikim poštovanjem i naklonom

Porodica Dumitrašković s osobljem

© 2017 Palazzo Bianco. Sva prava zadržana | Izradili Vihor d.o.o.